Apua arjen yllättäviin menoihin

Kulutusluotto on monelle suomalaiselle tärkeä apu, kun arjen menot yllättävät. Pesukoneen tai auton rikkoontuminen sattuu yleensä pahimmalla mahdollisella hetkellä, ja silloin rahaa voi tarvita jo ennen palkkapäivää. Sitkeä myytti siitä, että kulutusluottoja käytetään enimmäkseen luksuksen hankkimiseen, ei pidä paikkaansa.

Yleisesti suositellaan, että kotitalouksilla on säästössä noin kahden kuukauden palkan suuruinen summa äkillisiä menoja varten. Kaikissa elämäntilanteissa tämä ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista. Kun arki yllättää, on kulutusluotto yksi vaihtoehto kotitalouden hankintojen rahoittamiseksi.

Suurin osa asiakkaistamme hakee lainaa erilaisiin arkisiin hankintoihin, kuten kodinkoneisiin tai remontin loppuunsaattamiseen. Lisäksi osa hakijoista haluaa yhdistää lainojaan helpommin hallittaviin kokonaisuuksiin. Lisärahoitusta haetaan myös lomailuun, matkustamiseen tai terveydenhoitoon, kuten hintaviin hammashoitoihin.

Tavallisten suomalaisten tarpeisiin

Kulutusluottaja käyttävät monenlaiset ikä- ja ammattiryhmät. Suurin osa asiakkaistamme on 20–45-vuotiaita, mutta asiakaskunnasta löytyy myös paljon 46–75-vuotiaita. Myös sukupuolijakauma on hyvin tasainen, lainaa ottavat niin miehet kuin naisetkin. Nuoret miehet eivät siis ole yliedustettuina kulutusluottojen käyttäjinä, vaikka niin usein luullaan.

Suurin osa asiakkaistamme on tavallisia työssäkäyviä henkilöitä työntekijästä toimitusjohtajaan. Joukossa on myös yrittäjiä ja maanviljelijöitä sekä opiskelijoita ja eläkeläisiä.

Joustavia vaihtoehtoja

Tarjoamme kahta erilaista luottoratkaisua asiakkaillemme: kertalainaa ja limiittilainaa. Kertalainaa haetaan useammin tiettyä käyttöä varten, esimerkiksi kodinkoneen hankintaan.

Limiittilainassa asiakkaalle määritetään tietty luottoraja, ja sitä voikin verrata mobiililuottokorttiin. Limiittiä voi käyttää joustavasti, esimerkiksi jos palkka ei ole vielä tullut tilille, mutta vuokra täytyy kuitenkin maksaa. Uutta lainahakemusta ei tarvitse tehdä, vaan luotosta voi nostaa juuri sen verran kuin tarvitsee. Käyttämättömästä limiitistä ei veloiteta mitään.

Molemmat lainavaihtoehdot ovat asiakkaille helppoja, nopeita ja joustavia. Asiakkaan on myös mahdollista hakea lyhennysvapaita kuukausia, jos elämäntilanteessa sattuu yllättäviä käänteitä.

Mikko Nyström
CEO
Aurajoki Nordic Oy

14.05.2019